Akademiska Ridklubben Stockholm

ROLIGARE TILL HÄST©
Bli medlem nyhetsbrev Kommande aktiviteter Facebook

 »  Hem

 »  Aktiviteter
      Kommande
      Aktivtetsvård
      Genomförda

 »  Medlemsinformation
      Ridgrupper
      Medlemsförmåner
      Sektioner
      Rätt försäkrad

 »  För medlemmar
    inloggning krävs       Bildgalleriet
      Lilla ARK'et

 »  Kontakta oss

 »  Länkar

 »  Nyhetsarkiv »  Om ARK
      Historia
      Stadgar

 »  Admin


Nyheter

Här presenterar Akademiska ridklubben Stockholm nyheter och aktuell information.
Endast 10 nyheterna visas per sida. Klicka på "nästa sida" eller "föregående sida" för att bläddra.


DERSSYRKURS PÅ RIDSKOLAN STOCKBY 2019-02-17

2019-01-15

Då Stockbys kurser alltid är populära och snabbt blir fullbokade har vi bokat in ytterligare en kurs på ridskolan. Instruktör denna gång är Sandra Asp, pedagogisk och kunnig ridlärare. Observera att i år serveras det inte någon lunch mellan de två ridpassen, så vi rekommenderar er att ta med egen mat som intas i klubbrummet där det finns ett fullt utrustat kök.

» Läs mer


HOPPA PÅ STOCKBY 27 JANUARI - VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!

2019-01-09

Du är nu välkommen med din anmälan till ARK:s kurs i banhoppning på Stockby ridskola på Lidingö. Kursen ligger på nivå 3 (se nivåerna nedan) och består av ett markarbetes- och ett banhoppningspass. 

 

Var: Ridskolan Stockby, Lidingö (Stockbyvägen 2).

Datum: Söndagen den 27 januari.

Tid: Samling kl. 08.15 utanför sadelkammaren. Första ridpasset kl. 9-10. Andra ridpasset kl. 12-13. Däremellan äter vi medhavd lunch tillsammans (lunch ingår inte i priset). 

Antal platser: 6

Nivå: 3 (se nedan om de olika nivåerna)

Instruktör: Martin Renström. Martin är en uppskattad instruktör på ridskolan och har flera specialgrupper i hoppning. 

Pris: 1250 kronor 

» Läs mer


TREDAGARSKURS MED RIDNING OCH YOGA HOS SUVI RÄSÄNEN 8-10 MARS 2019 Fokus på ryttarens sits, följsamhet och kroppsmedvetenhet.

2018-12-27

Ridning och yoga är ett mycket lyckat koncept. I ett samarbete med Helena Starkenberg  och Yoga Blue Zense har Suvi redan arrangerat ett flertal kurser med detta tema.  Ridningen och yogan,  i kombination med god mat (Suvi är en mycket duktig kock) och en naturskön miljö är den bästa starten på våren som man kan tänka sig. Såhär ser programmet för helgen ut:

» Läs mer


DRESSYRKURS HOS SUVI RÄSÄNEN SÖNDAG 24 FEBRUARI 2019

2018-12-27

En heldag med dressyr hos Suvi Räsänen på Vreta Gård. Suvi är en synnerligen kunnig och erfaren hippolog och kurserna hos henne är extremt populära. Hästarna är i stor omfattning välutbildade och tävlas regelbundet av Suvi och hennes elever.

 

» Läs mer


Dressyr Wirsbo Ridcenter 8-10 februari 2019

2018-12-20

Välkommen till Wirsbo Ridcenters toppenfina anläggning på dressyrkurs den 8-10 februari. Här rider man på mycket trevliga och välutbildade hästar.

» Läs mer


HOPPKURS HOS LOTTA KNUTSSON

2018-11-22

Lördag 8/12 och söndag 9/12 åker vi till Lotta Knutsson och hoppar! Gården ligger mellan Bålsta och Enköping, en knapp timme från Stockholm.

 

KURSENS INNEHÅLL

Kursen består av två pass per dag med tre ryttare i gruppen. Antal deltagare per dag är alltså tre. Man väljer en eller två dagar. Vi rider i Lottas ridhus. Lunchen ingår och den intas gemensamt i Lottas mysiga stallkök.

 

 

 

» Läs mer


Vildmarsäventyr hos Rikard Öhmans ”Udda Äventyr” 13-15 sept 2019

2018-11-22

Vildmarksridning med Rikard Öhman och hans "Udda Äventyr" 13-15 sept 2019

ARK var hos Rikard Öhman 2009 och 2014 så nu är det åter dags för en ARK-resa för att rida på Rikards westernskolade hästar ute i norrlands vildmark omkring Älvsbyn (som ligger i närheten av Luleå). Kostnad 6.700 skr för 3 dagars ridning. Tillkommer resan till Älvsbyn. Anmälan till perhedenmark.hedenmark2@gmail.com senast 1:a advent.

» Läs mer


Fälttävlansläger Björneröds 5-8 september 2019

2018-11-20

Pga. det stora intresset sätter vi in ytterligare en fälttävlanskurs med dressyr, hoppning och terrängbana på Björneröds ridklubb (Strömstad). Denna gång 5-9 september 2019.

 

Vi rider sex ridpass med start på torsdag efter ankomst (ca 15) och fika och avslut efter lunch (ca 14). Vi rider uppdelat i två grupper med fem i varje. Vi har i år lagt in ett moment där vi promenerar till fots runt terrängbanan och får tips om hinder och vad man som ryttare ska tänka på. Vi har också lagt in ett moment att rida i terrängtempo med tidtagning och kunskap om hur man som ryttare fokuserar på säkerhet för hästen vad gäller tempo mellan hinder och vid hinder i den högre farten. 

 

» Läs mer


Inbjudan till årets sista ARK-Pub

2018-11-16

Inbjudan till årets sista ARK-Pub

» Läs mer


Dressyr och Hoppkurs på Finntorps Gård.

2018-11-11

Den 25-28/4 dressyr samt den 17-19/5 hoppning har vi fått möjligheten att prova ett nytt ställe. Finntorps gård ägs och drivs av Lisa Vrang, verksam på gården sedan 2012. Drivkraften är ett starkt hästintresse och en målmedvetenhet att utveckla gården och verksamheten med möjligheter för ryttare på alla nivåer.

» Läs mer

Föregående sida ...Sida 1 av 40... Nästa sida


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen