Akademiska Ridklubben Stockholm

ROLIGARE TILL HÄST©
Bli medlem nyhetsbrev Kommande aktiviteter Facebook

 »  Hem

 »  Aktiviteter
      Kommande
      Aktivtetsvård
      Genomförda

 »  Medlemsinformation
      Ridgrupper
      Medlemsförmåner
      Sektioner
      Rätt försäkrad

 »  För medlemmar
    inloggning krävs       Bildgalleriet
      Lilla ARK'et

 »  Kontakta oss

 »  Länkar

 »  Nyhetsarkiv »  Om ARK
      Historia
      Stadgar

 »  Admin


Nyheter

Här presenterar Akademiska ridklubben Stockholm nyheter och aktuell information.
Endast 10 nyheterna visas per sida. Klicka på "nästa sida" eller "föregående sida" för att bläddra.


ARK Kräftskiva 2018

2018-06-30

» Läs mer


HOPPKURS NIVÅ 1 PÅ HÄSTÅKERIET 1/9

2018-06-28

 

Hoppar du gärna men ganska låga hinder? Har du ännu ingen eller liten erfarenhet av att hoppa bana? Då är det här en kurs för dig!

 

Kursen äger rum på Häståkeriet på Gärdet och består av två ridpass med enklare lunch. Efter kursen samlas deltagarna för gemensam avstämning och återkoppling. 

 

Häståkeriet ligger lite gömt i grönskan på Gärdet mellan Kungliga borgen och Kaknästornet. En del av de femton hästarna är åt det mer rejäla och viktbärande hållet och en del är lite nättare i typen. Kursen äger rum på anläggningens uteridbana vid stallet.

» Läs mer


Dressyr och/eller hoppning Strömsholm 3-4 november 2018

2018-06-21

ARK har lyckats boka en helg på ridskolan i Strömsholm den 3-4 november (Allhelgonahelgen). Det blir ett kärt återseende för ARK, att få rida på Strömsholms välutbildade hästar under ledning av bra instruktörer och i Strömsholms fantastiska miljö. 

» Läs mer


Lilla Arket nr 1 2018

2018-06-21

LILLA ARKET NR 1 2018 UTE NU!!

För att läsa klicka: Här

 

» Läs mer


Irland, Westmeath - Hoppning och tävling.

2018-06-20

 

Vi testar ytterligare ett nytt hoppställe, vi åker till Westmeath och deras till fina ridcenter med fyra utebanor och ridhus. Här hålls ett flertal stora hopptävlingar och det viktigast av allt, här finns ett stort antal hoppglada, välskötta hästar och ponnyer. Läget är perfekt med endast en timme till Dublin. Det som är så bra med irländare och irländska hästar är att de gör så att allt blir lättare, och roligare.

 

 

 

» Läs mer


Två tillfällen i populära Nynäshamn i höst !

2018-06-20

Dagläger med tonvikt på hoppning och fälttävlan. Ett av tillfällena är ”hoppa lätt”. När det inte går att rida på fälttävlansbanan brukar de dra in sådana hinder i ridhuset. 

Vi är 6 deltagare per gång och startar ca kl 10. Vi rider ett pass före lunch, åker iväg till det fantastiska rökeriet för lunch och sedan ett pass till på eftermiddagen.

» Läs mer


Hoppa hos Fredrik den 20/7, 18/8 och 25/8-2018

2018-06-07

Hoppa hos Fredrik!

Nu kan vi åter igen erbjuda hoppning hos Fredik Knutsson.

Var: Sjöängens Ryttarcenter, Sigtuna
När: fredagen den 20/7 och lördagar den 18/8 och den 25/8 
Hur: Samling kl 10.00 

Ridning 10.30 - 11.30 samt ca 13.30-14.30
Antal deltagare: 4 st (per tillfälle)
Nivå: 3-4
Pris: 900 kr (per tillfälle)

 

» Läs mer


Hoppning/terränghoppning 27-30 september, Cotswold, England

2018-06-04

 

Flera ARKare har upptäckt Jill Carenzas ridanläggning i Cotswold i England och nu vill vi ge fler ARKare chansen att bekanta sig med stället. 

 

Cotswolds böljande kullar, stenmurar och gröna fält med betande får anses vara Englands vackraste landskap. Och det mest idylliska med små byar med honungsfärgade kalkstenshus, vackra smidesgrindar in till prunkande trädgårdar med rosor och kaprifol. I detta landskap driver Jill Carenza sin ridanläggning med över 50 välskolade hästar. Jill började rida innan hon kunde gå och red till skolan själv vid 5 års ålder, vid 11 års ålder började hon ge lektioner och när hon var 15 år startade hon sin egen ridanläggning. Hon har tävlat fälttävlan på hög nivå men idag ligger hennes fokus på att utbilda hästar och ryttare. 

 

Hit kan man åka för uteritter i det vackra landskapet eller för banhoppning på Jills anläggning och terränghoppning på olika terränghoppningsbanor runt om i Cotswold. Jill både uppmuntrar och utmanar sina elever, och är duktig på att matcha hästar och ryttare. Jill kan alltid hitta rätt häst för rätt ryttare. 

» Läs mer


Dressyr och Hoppning Wirsbo Hösten 2018!

2018-06-01

Wirsbo Ridcenter är väldans populärt så i höst har ARK endast lyckats boka in två helger. Vi har dock lyckats boka en helg på Strömsholm 3-4/11 (Allhelgonahelgen) som ett komplement till Wirsbo. Håll utkik efter inbjudan till Strömsholm som kommer inom kort. Följande helger är inbokade i Wirsbo i höst:

- 14-16 september

- 19-21 oktober

» Läs mer


Hoppkurser i Bollnäs i höst !

2018-05-31

Flera grupper från ARK har nu besökt Bollnäs Ridsällskap och 

alla har varit mycket nöjda med både vår ridlärare Karin (utbildad hippolog och tävlar själv hoppning) och med hästarna. Huvud fokus ligger på markarbete och grundhoppning men det finns även en fälttävlansbana som kan ridas om vädret och Karin tycker det är lämpligt.

 

 

Häng med till Bollnäs och hoppa med ARK, fyra ridpass och boende ingår i priset.

» Läs mer

Föregående sida ...Sida 1 av 38... Nästa sida


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen