Akademiska Ridklubben Stockholm

ROLIGARE TILL HÄST©
Bli medlem nyhetsbrev Kommande aktiviteter Facebook

 »  Hem

 »  Aktiviteter
      Kommande
      Aktivtetsvård
      Genomförda

 »  Medlemsinformation
      Ridgrupper
      Medlemsförmåner
      Sektioner
      Rätt försäkrad

 »  För medlemmar
    inloggning krävs       Bildgalleriet
      Lilla ARK'et

 »  Kontakta oss

 »  Länkar

 »  Nyhetsarkiv »  Om ARK
      Historia
      Stadgar

 »  Admin


Nyheter

Här presenterar Akademiska ridklubben Stockholm nyheter och aktuell information.
Endast 10 nyheterna visas per sida. Klicka på "nästa sida" eller "föregående sida" för att bläddra.


Inbjudan till årets sista ARK-Pub - 2018-11-16
Inbjudan till årets sista ARK-Pub och efterfest Jaktbal den 7 december kl 17.00 på Scandic Park Karlavägen 43Vi välkomnar alla till årets sista ARK-pub som vi nu även kombinerar med en efterfest för de som förgyllde kvällen tillsammans med oss när vi firade ARK 90 år med Jaktbal på Kavallerimässen den 10 november! På grund av trasslande ugnar i restaurangens kök har vi förstått att en del inte blev helt nöjda med varmrätten. Därför vill vi gärna bjuda dig som var gäst på Jaktbalen på två glas vin eller motsvarande i baren och passa på att fira lite mer tillsammans med övriga ARKare! Anmäl dig gärna till eventet på FB.Varmt välkomna alla ARKare önskar Festkommittén! Ann-Britt AnderssonAnnika JarehemKristina HanssonHelena ÖnnebergPeder Christerson (Om ni inte hittar oss i vimlet ring nr 070-9349593)

Dressyr och Hoppkurs på Finntorps Gård. - 2018-11-11


”Efter drygt tio år som polis i Stockholm tog jag beslutet att på heltid satsa helhjärtat på mitt livsprojekt, Finntorps Gård. Jag känner mig priviligierad över att få bo och driva detta fantastiska ställe. /Lisa”Lisa ansvarar för gårdens verksamhet som innefattar bl a ridskola, ridläger och helgkurser. Hon har ridit sedan barnsben, en stor förebild är Ylva Lovén Swärd som fanns med bilden på ponnytiden. Lisa tävlar idag aktivt i fälttävlan, hoppning och dressyr på medelsvår nivå, med placeringar upp till 2-stjärnig internationell fälttävlan. Både 2016 och 2017 togs individuella placeringar i Nordiska Mästerskapen i fälttävlan för seniorer.Rid och Njut i lantlig miljöFinntorp ligger vackert beläget utmed Yxtasjön i Södermanland, strax utanför Flen. Till Flen kommer du enkelt med tåg eller bil. Med bil från t.ex. Stockholm når du oss på ca en och halv timme.Vi har egen brygga vid sjön i anslutning till boende och matsal. Det finns också möjlighet till motion och rekreation i vacker sörmländsk natur.Våra hästar och ponnyer är trevliga, välridna och trygga. Flertalet av dem är tävlade eller tävlas fortfarande i dressyr, hoppning och fälttävlan.Fakta-Fred-sön ankomst kl 12 fre avresa efter lunch sön. Totalt 5 ridpass samt teori/clinic. Helpension och logi   Pris 4.150. Anmälan dressyrkurs 26-28/4 till Zusan.svahn@me.comAnmälan till hoppkurs 10-12/5 till annbritt.and@telia.com 
Dressyr i Avis i januari 2019 - 2018-11-06


Varmt välkommen till denna 600 hektar stora, vackra och vänliga egendom. Här kan du få njuta av högklassig dressyr i genuin portugisisk miljö. Den ståtliga 1800-tals herrgården ligger rofyllt inbäddad bland korkekar i regionen Alentejo.Du kan välja mellan utvecklande lektioner i klassisk dressyr eller den snabbt kommande disciplinen working equitation (en numera godkänd gren hos svenska ridsportförbundet) . Alla hästar som används till lektioner är högt utbildade lusitanos med lugnt och bra psyke. När: Den 16-20  januari 2019.Weekend: 4 nätter, 3 dagars ridning (6 lektioner), helpension, vin till lunch och middag, transfer ingår om ni är minst två, (annars 80 eur per väg)Pris: 5900 krFlyg: ingår inte men det finns möjlighet att hitta billiga biljetter.För mer information: https://www.horsexplore.se/portugal-avis  ANMÄLAN

Välkommen med din anmälan till zusan.svahn@me.comDetta är en aktivitet i samarbete med horsexplore och du kommer att betala till dem efter att du har fått din plats bekräftad. Observera att anmälan är bindande. Denna aktivitet erbjuds endast ARK-medlemmar. Information om hur du blir medlem hittar du på hemsidan www.akademiskaridklubben.se. Varmt välkommen som medlem!
Fälttävlansläger Björneröds ridklubb 29 aug-1 sept 2019 - 2018-11-01


Vi delar in oss en mer erfaren grupp och en grupp med dem som vill prova på terrängbanan, allt för att skapa förutsättningar för alla att vara med. Hästarna är starka och vältränade och hoppar tryggt och vant på terrängbanan. Medtag lakan, handduk och badkläder. Det finns en fin liten sjö att ta sitt morgondopp i om man vill. Mat ingår (frukost, fika, lunch, middag). Medtag egen dryck till middagen om man vill ha alkohol. Vid fint väder grillar vi en kväll. För att tillgodogöra sig den här fina fälttävlanshelgen är det bra att ha god kondition och starka magmuskler. Har man egen häst och vill delta med den går det bra.Datum: 29 augusti - 1 september 2019Anmälan till Marina FranssonMail: marina@telia.comMobil: 0706-236559Pris: 4100 kronor. 500 kronor betalas till ARK:s pg 858403-9 efter bekträftelse om plats samt slutbetalning 3600 kronor senast den 8 augusti 2019.

Irland i Påsk - 2018-10-16


Boendet i dubbelrum med egen toalett och dusch på farmen  som varit familjens hem i 4 generationer.Där finns stora gemensamma utrymmen för att umgås med öppen spis och möjlighet till bar. Gå gärna in och titta på boendet på www.booking.com.I priset ingår frukost och lunch med möjlighet att antingen beställa middag på kvällen eller åka in till Tullamore och äta på någon mysig restaurang.Fälttävlanshoppningen skräddarsys efter nivå och det finns hinder för gröna ryttare såväl som 2- stjärnig fälttävlan. Alla behöver inte vara på samma nivå då det går att göra fler grupper.Den vanliga hoppningen finns även den för alla nivåer vad gäller hinder såväl som hästar. Totalt har men 40 hästar och det finns de som passar både nybörjare och mycket erfarna ryttare.Vi kommer fram till ett upplägg på plats tillsammans med instruktörerna men fokus kommer att ligga på fälttävlan. Vi gör denna resa i samarbete med Horse Explore men den finns inte med i deras ordinarie utbud utan är specialsydd.Pris : ca 6.000 ( beror lite på Eurons kurs)I priset ingår 4 nätter halvpension, 9 timmars ridning. Transfer kostar ca 500 per person tor.Flyg finns för ca 2.000 . Vi åker hem på påskdagen vilket gör priset bättre.Anmälan till : annbritt.and@telia.com  frågor 070 536 77 1

HOPPKURS STOCKBY 11 NOVEMBER - 2018-10-12


ANMÄLAN

Välkommen med din anmälan till jennymunkelt@yahoo.se. Observera att anmälan är bindande. Avgiften (1250 kronor) betalas in på ARK:s PG 85 84 03-9. Betala inte förrän du har fått din plats bekräftad. Ange namn och kurs när du betalar.Denna aktivitet erbjuds endast ARK-medlemmar. Information om hur du blir medlem hittar du på hemsidan www.akademiskaridklubben.se. Varmt välkommen som medlem!ARK-indelning banhoppning:

Nivå 1. Jag hoppar gärna men har ingen eller liten erfarenhet av att hoppa bana (höjdindikation: 40-60 cm).

Nivå 2. Jag rider bana på väl skolade hästar (höjdindikation: 60-80 cm).

Nivå 3. Jag rider bana på de flesta typer av ridskolehästar i jämnt temp (höjdindikation: 80-100 cm).

Nivå 4. Jag har stor vana av banhoppning och hoppar alla typer av hinder i bantempo (höjdindikation: 80-100 cm).

Dressyr Ridcoachen - 24 november och 2 december - 2018-10-11


Sofhie är en mycket engagerad och pedagogisk instruktör som brinner för att se potentialen hos både häst och ryttare. Sofhie är utbildad hippolog och har gedigen erfarenhet från både dressyr och hoppning vilket gör att hennes kompetens passar både dressyrryttaren och hoppentusiasten. Sofhie själv är dressyrryttare med mängder av starter på MSV-nivå.Hos Sofhie får man rida fina och välutbildade hästar. Flera av hennes egna tävlingshästar går med i verksamheten. Näs gård är en jättefin anläggning med två stora ridhus, paddock och stora hagar som ligger några kilometer utanför Västerås.ARK har bokat två dagkurser för 2-4 personer följande datum:
  • Lördagen den 24 november


  • Söndagen den 2 decemberFörkunskaper:  Ryttare på lägst LA-nivå

Kurskostnad: 1 300 kr för 2 ridpass inklusive enklare lunchVid frågor och anmälan vänligen kontakta Kristina på dodoshem@gmail.com.ARK och Kristina önskar varmt välkommen till Ridcoachen!

Fälttävlan Adare 29 maj -2 juni 2019 - 2018-10-06


När ARK var där våren 2018 var vi ett gäng med allt från lite hopp försiktiga till dom som vann höjdhoppningstävlingen på 130 cm och alla kom hem nöjda med både ridning och hästar. 
Oftast delades vi upp i 2 grupper som hoppade på utebanan eller på terrängbanan, vi hade även ngt dressyrpass. Det finns också två ridhus. Det är ca 3 h ridning per dag, minst 9 ridpass ingår. Måltiderna äts i samma hus som vi bor i och vi bor i flerbäddsrum. Det var rikligt med god mat och vin ingick på kvällen. Adare är en söt liten by 10 min från centret och har man bil är det mysigt att åka in på lite after ride och shopping. Resan är ett samarbete med HorseXplore https://www.horsexplore.se/irland-adare . I samband med att du anmäler dig (till Caroline enl nedan) får du en länk till HorseXplores anmälan där du fyller i dina uppgifter (skriv ARK på övriga upplysningar). En anmälningsavgift på 1250 kr ska sen betslas inom 10 dagar för att garantera platsen. Kursen börjar ca kl 15 den 29 maj och förslagsvis samordnar vi flyg och hyr bil och kör de 2 h från Dublin till Adare. Hemresa är efter lunch på söndagen. Räkna med ca 2000- 3000 kr för flyg och 1000-1500 för bilhyra om man är 4-5 st i en bil. Pris: 7800 kr exklusive resa till Irland och centret (varav 1250 i anmälningsavgift till HorseXplore inom 10 dagar via länk du får av Caroline efter anmälan)

Antal platser: 8 st

Datum 29 maj - 2 juni 2019 

Anmälan: caroline.borgstrom@gmail.com

Sista anmälan: 31 jan 2019 (först till kvarn) Denna aktivitet erbjuds endast ARK-medlemmar. Information om hur du blir medlem hittar du på hemsidan www.akademiskaridklubben.se.Varmt välkommen som medlem


Pga återbud så har vi en plats kvar till nedanstående kurs: DRESSYRKURS HOS SUVI RÄSÄNEN 2018-09-30 - 2018-09-24

»Datum:              söndag 30 september Tid:                     samling kl 10.00 för fika, genomgång samt utdelning av hästar Upplägg:            två ridpass med lunch mellan. Sista passet slutar runt 15.30 Antal delt:          max 4 Nivå:                  LA Pris:                   1.600:-/person. Avgiften ska vara inbetald på ARK:s PG 85 84 03-9 senast onsdag 26 september (betala inte förrän du har fått din plats bekräftad). Glöm inte att ange namn samt vilken kurs du anmäler dig till. Anmälan:           anmälan görs via mail till: susanne.kistner@comhem.se. Anmälan är bindande. Läs mer:            www.ryttarutbildning.se. Där finner du även vägbeskrivning.

Dressyr grundkurs - Stockby Ridskola - 2018-09-20


På den här kursen ges tillfälle att träna dressyrrörelser på en grundläggande nivå. Kursen passar dig som inte ridit så mycket dressyr tidigare men som vill lära dig lösgörande övningar som syftar till att få hästen mjuk och följsam.Var: Ridskolan Stockby -  Stockbyvägen2, LidingöNär:  Söndag den 4:e november Info: Samling kl. 08.30 utanför sadelkammaren. Första ridpasset kl. 9-10. Andra ridpasset kl. 12:15-13:15. Däremellan äter vi en lättare lunch tillsammans i klubbrummet (ingår). Pris:  1400:-  Avgiften skall vara inbetald på ARK:s PG  85 84 03-9 eller SWISH nr 1236529192 senast 12:e oktober(Betala inte förrän du har fått platsen bekräftad)


Max antal:  6 deltagareInstruktör: Sandra AspAnmälan: Välkommen med din anmälan till Annika Jarehem/ARKMail: annika@jarehem.seTelefon: 070 912 47 99

Föregående sida ...Sida 1 av 39... Nästa sida


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen