Akademiska Ridklubben Stockholm

ROLIGARE TILL HÄST©
Bli medlem nyhetsbrev Kommande aktiviteter Facebook

 »  Hem

 »  Aktiviteter
      Kommande
      Aktivtetsvård
      Genomförda

 »  Medlemsinformation
      Ridgrupper
      Medlemsförmåner
      Sektioner
      Rätt försäkrad

 »  För medlemmar
    inloggning krävs       Bildgalleriet
      Lilla ARK'et

 »  Kontakta oss

 »  Länkar

 »  Nyhetsarkiv »  Om ARK
      Historia
      Stadgar

 »  Admin


Nyheter

Här presenterar Akademiska ridklubben Stockholm nyheter och aktuell information.
Endast 10 nyheterna visas per sida. Klicka på "nästa sida" eller "föregående sida" för att bläddra.


Irland, Westmeath - Hoppning och tävling. - 2018-06-20


I härlig hästig miljö rider du två pass om dagen. Banhoppning är ridcentrets specialitet, och kombinerat med terränghoppning blir det perfekt. Weekend: Under tre dagar får du fem lektioner. Du rider din första lektion kl. 15.00 på torsdag eftermiddag. Under fredag och lördag två lektioner per dag, á 60 minuter. på passande häst och nivå. På söndagen är det frukost och avresa. Detta resmål är perfekt för dig som tycker att 
 • du får hoppa för sällan på ridskolan


 • blivit lite höjdrädd och vill hoppa alla typer hinder på trygga hästar


 • hoppade mycket som ung och vill snabbt få tillbaka ”känslan”


 • Vill lära dig mer om hur man tränar hopphästar på Irland Varje fredag är det träningstävling där du väljer vilken höjd du vill hoppa (från 60 cm till 100 cm). Den avslappnade stämningen gör underverk för självförtroendet och prestationen. Det är sååå härligt när man får till ett perfekt språng, går inte att beskriva i ord.Du bor bra i ridcentrets gäststuga och äter gott med familjen. Hit lär du återkomma båda en och fem gånger.   Datum: 20-23 september 2018Pris: 5550 kr Ridvana: Hoppning Nivå 2-5 >>Ingår i resans pris: 3 nätter, 3 dagars ridning, helpension (exkl. dryck).Ingår ej: Flyg, transfer, dryck.Du flyger till Dublin.Sedan bestämmer vi om vi vill ta tåget eller om vi hyr en bil. Transfer: Vi kan boka taxi från Dublins flygplats, ca 160 EUR/bil/väg. Från Mullingar buss/tågstation kan du bli hämtad och körd till ridcentret utan extra kostnad.Hyrbil: Vill du utforska omgivningarna på egen hand rekommenderar vi hyrbil. Säsong: Mars - OktoberEnkelrum: Kan bokas mot tillägg. För pris klicka på ”Boka på förfrågan” Antal ryttare: 8Närmaste by: 3 km bort är Mullingar.läs mer på: https://www.horsexplore.se/irland-westmeath-hoppning Välkommen med din anmälan till zusan.svahn@me.comDetta är en resa genom ett samarbete med horsexplore 


Tre tillfällen i populära Nynäshamn i höst ! - 2018-06-20


 Hästarna är trevliga, lite varierad storlek med fokus på mindre hästar så vi kan inte vara för många storväxta.  Pris :800 kr exklusive lunch  Datum 19 aug anmälan till stefan_porst@hotmail.comBetalning senast 27 juli Datum 28 okt - HOPPA LÄTT - anmälan till caroline.borgstrom@gmail.comBetalning senast 14 sep  Datum 18 nov anmälan till birgitta.wrede13@gmail.comBetala senast 10 oktober Observera att anmälan är bindande. Avgiften (800 kronor) ska vara inbetald på ARK:s PG 85 84 03-9 de datum som står vid respektive kurs (betala dock inte förrän du har fått din plats bekräftad). Ange namn och kurs när du betalar. Denna aktivitet erbjuds endast ARK-medlemmar. Information om hur du blir medlem hittar du på hemsidan www.akademiskaridklubben.se. Varmt välkommen som medlem! 

Hoppa hos Fredrik den 20/7, 18/8 och 25/8-2018 - 2018-06-07


Mellan passen åker vi in till Sigtuna eller till Wenngarns slott och äter lunch (ingår ej i priset).

Anmälan skickas till: birgitta.wrede13@gmail.com

Skriv namn + ditt telenumner i anmälan.OBS! Anmälan är bindande och förutsätter medlemskap i Akademiska Ridklubben. Du har väl betalat in årsavgiften?Kursavgiften på 900 kr betalas till ARKs pg 858403-9 efter att platsen bekräftats.Ange de datum du vill rida på inbetalningen. Välkommen med din anmälan!

Mvh Birgitta WredeARK - Indelning banhoppning

Nivå 1. Jag hoppar gärna men har ingen eller liten erfarenhet av att hoppa bana

(höjdindikation: 40-60 cm)

Nivå 2. Jag rider bana på väl skolade hästar (höjdindikation: 60-80 cm)

Nivå 3. Jag rider bana på de flesta typer av ridskolehästar i jämnt tempo

(höjdindikation: 80-100 cm)

Nivå 4. Jag har stora vana av banhoppning och hoppar alla typer av hinder i bantempo (höjdindikation: 80-100 cm)

Hoppning/terränghoppning 27-30 september, Cotswold, England - 2018-06-04


Vi har satt ihop följande program: Torsdag 27/9 
 • Flyg tidigt på morgonen till London alt Birmingham, hyrbil till anläggningen (ca 2,5-3 tim)


 • Hoppning utebana på emFredag 28/9 
 • Hoppning utebana på fm, förhoppningsvis även på gräsbana


 • Hoppning terränghinder på em på Jills anläggning Lördag 29/9
 • Hoppning utebana på fm, förhoppningsvis även på gräsbana


 • Hoppning terränghoppningsbana på em i Brockhampton ca 45 min med hästtransport, fin bana med över 100 olika hinder, se http://www.deerparkcrosscountry.co.uk/Söndag 30/9
 • Hoppning utebana på fm, förhoppningsvis även på gräsbana


 • Flyg hem på kvällen från London alt Birmingham, hyrbil från anläggningen (ca 2,5-3 tim) Vi bor på Jills Bed & Breakfast i hennes 1700-tals hus i den pittoreska byn Stanton som ligger på gångavstånd från ridanläggningen. Full English Breakfast ingår med bl a en mycket len och välsmakande whiskey porridge för de som önskar. Middag äter vi på puben i byn eller i någon närliggande by. Förslagsvis inhandlar vi själva enkel lunchmat i en mataffär som vi äter hos Jill.  Pris: 476.5 pund, ca 5 700 kr, exkl flyg och hyrbil (pundet står 2018-06-03 i 11,78 SEK), 100 pund ska betalas vid anmälan. Ridvana: Nivå IV-V, erfarenhet från hoppning på terränghoppningsbana. Inkvartering: B&B i dubbelrum inkl frukost. Antal: 8 personer som indelas i två grupper om 4. Ridpass: Totalt 6 ridpass.  Vid frågor och bokning vänligen kontakta Kristina på dodoshem@gmail.com. Först till kvarn!  Varmt välkommen till Cotswold önskar ARK genom Kristina!

Dressyr och Hoppning Wirsbo Hösten 2018! - 2018-06-01


Kursen den 14-16/9 har fokus på markarbete/hoppning och planen är att avsluta med banhoppning. Instruktör är Jessica Falk som är ridskolechef i Wirsbo.Kursen den 19-21/10 har fokus på dressyr och planen är att avsluta med programridning Lätt B eller Lätt A, med bedömning för de som önskar. Instruktör är Kicki Ödman som är auktoriserad C tränare i dressyr och dressyrdomare St Georg och som tränar instruktörerna på Wirsbo Ridcenter.Både Jessica och Kicki är mycket uppskattade instruktörer!Vi bor i flygeln (del i dubbelrum) med självhushåll. Totalt 8 deltagare. Ett ridpass fredag em/kväll, två ridpass lördag och ett söndag. Frukost lördag och söndag ingår som vi själva tillreder. Övriga mål, dvs middag fredag och lördag kväll samt lunch lördag, inhandlar och lagar vi själva i köket i flygeln. Om vi vill ha lite SPA så kan vi hyra bastun och bubbelpoolen för 600 kr.Pris: 3 620 kr.Nivå: IV-V (dressyr LB-LA)Personer som inte tidigare varit i Wirsbo har förtur.Första ridpasset är på fredagen kl 17.Wirsbo ligger 2 mil söder om Fagersta, ca 2 timmar med bil från Stockholm.Vid frågor och bokning, vänligen kontakta Kristina på dodoshem@gmail.com.Varmt välkommen till Wirsbo önskar ARK genom Kristina!

Hoppkurser i Bollnäs i höst ! - 2018-05-31


Vi är max sex st ryttare i två st tre-grupper vilket skapar en effektiv ridning. Första ridpasset är på lördag kl 11.00 samt ett på eftermiddagen och sedan två pass på söndagen. Nivån på de två första kurserna sätts beroende på vem som anmäler sig, kurs nummer tre är för dem som vill hoppa lite lägre/mindre utmanade. VI beräknar att resa från Stockholm kl 7.00. Boendet är på Bollnäs Vandrarhem i två st 4-bäddsrum med självhushåll. Vi ordnar själva med frukost och lunch och åker förslagsvis in till Bollnäs för middag på lördag kvällen.Vi planerar att kunna samåka med bil till Bollnäs. Pris: 1.375:- för fyra stycken ridpass samt vandrarhemsboende. Kurs 1: 8-9 september anmälan till birgitta.wrede13@gmail.comKurs 2: 6-7 oktober anmälan till stefan_porst@hotmail.comKurs 3 - HOPPA LÄTT: 17-18 november anmälan till caroline.borgstrom@gmail.com När du fått bekräftelse på plats betalar du in hela summan till ark:s postgironr  85 84 03-9 senast 6v innan kursstart, kom ihåg att ange namn och aktivitet. Observera att anmälan är bindande. Medlemmar som inte tidigare varit med I Bollnäs har förtur. .Välkomna!

Spela Hästpolo med ARK den 11 september på Stockholm Polo Club! - 2018-05-31


Vi får först teori kring taktik och varför polo kallas ¨schack på hästryggen. Sedan ska vigreppa poloklubban och träna vår swing från marken och på en trähäst innan vi sitter upp på riktiga polohästar för att tillsammans med våra instruktörer spela i ett minigame!  Detta ingår: Fika i Clubhuset2 instruktörerPolohästarKlubbor och bollarKnäskyddGrooms Ingår ej : Ridhjälm Först till kvarn! När du fått bekräftelse på plats betalar du in hela summan till ark:s postgironr  85 84 03-9 senast 6v innan kursstart, kom ihåg att ange namn och aktivitet. Observera att anmälan är bindande.   


Kostnad 1500 krAnmälan till helena@onneberg.com mobil 070 521 39 48

Klassikern 2018 - 2018-05-30


Delmoment  1: är söndagen  den  26  augusti och kommer att pågå hela dagen, inkl  lunch. Du kommer att behöva bege dig ca en timme  (med bil) från Stockholm.    Delmoment  2 och 3: pågår under helgen  den  29-30  september och då ingår mat  och boende. Denna anläggning ligger också ca en timmes bilfärd från Stockholm.  Delmoment  4: som är det sista momentet äger rum den 16  oktober och ligger i  stockholmstrakten och kommer att pågå under en eftermiddag/kväll. Efter  genomförd  Klassiker  får  du  ett  diplom  och  en  ARK-nål.   Pris: 3200 kr, Vi har 9 platser  (denna  aktivitet  är  subventionerat) Först till kvarn gäller och det är först när du har betalat in avgiften som du kan säkra  en plats. Men eftersom detta är en aktivitet som så många som möjligt ska ha chans att  delta i så prioriterar vi dem som inte tidigare har varit med.  Betala in anmälningsavgiften efter bekräftad plats till ark:s postgironr  85 84 03-9 Inbetalning  av  anmälningsavgift,  800  kr,  senast  28  juni,   slutbetalning 2 400  kr,  senast 5 augusti.  Bindande  anmälan Viktig  information: Du  anmäler  dig  till  samtliga  fyra  aktiviteter, om gruppen inte fylld så kommer de andra platserna annonseras ut. Du har då möjlighet att delta till fullt pris.  Välkommen  med  din  anmälan!  till zusan.svahn@me.comFör  att  få  delta  i  denna  i  denna  aktivitet  måste  du  vara  medlem  i  ARK

Vi åker till Costa Rica - 2018-05-15


På kvällarna bor du på olika små enkla hotell ett stenkast från stranden, några med pool.Vissa nätter kan du även ta del av kustens nattliv. Ett kvällsdopp i havet blir en perfekt avslutning på en aktiv dag.Vilken komplett långritt och minne för livet.Tid : 20 – 27 jan 2019 Pris: 16 850 kr för Arkare ordinarie 18.900Ingår i resans pris: 8 nätter, 6 dagars ridning, helpension inkl. måltidsdryck (1 glas vin/ 1 öl). Måltider på den ridfria dagen och middag första och sista kvällen ingår inte.Ingår ej: Flyg, transfer, middag första och sista kvällen, måltider på den ridfria dagen, dryck utöver ovan nämnda, eventuella utflykter på den ridfria dagen, ev. flygplatsskatter. Ungefärligt pris för flygresan 8.000 ev en övernattning i Toronto på vägen dit.Resa: Flyg till Liberia i Costa Rica.Transfer: Boka i förhand hos HorseXplore och betala på plats. Från flygplatsen till hotellet, ca 1 timmes resa. Pris: Ca. 75 USD/bil/väg.Vid avresan från Costa Rica måste ni betala ca 28 USD/person kontant i flygplatsskatt.Enkelrum: Det finns möjlighet att boka enkelrum. Finns det ingen att dela rum med tillkommer enkelrumstilläggAnmälan och frågor till : annbritt.and@telia.co

FAVORIT I REPRIS - LUGN HOPPNING MED LÅGA HINDER OCH TRYGGA HÄSTAR - 2018-04-20


ANMÄLANVälkommen med din anmälan till jennymunkelt@yahoo.se. Observera att anmälan är bindande. Betalning: Avgiften (1300 kronor) ska vara inbetald på ARK:s PG 85 84 03-9 senast den 29 maj (betala inte förrän du har fått din plats bekräftad). OBS - ange namn och kurs. Denna aktivitet erbjuds endast ARK-medlemmar. Information om hur du blir medlem hittar du på hemsidan www.akademiskaridklubben.se. Varmt välkommen som medlem!  ARK-indelning banhoppning:Nivå 0. Jag hoppar med viss tveksamhet och behöver lugna omständigheter, låga hinder och trygga hästar.Nivå 1. Jag hoppar gärna men har ingen eller liten erfarenhet av att hoppa bana (höjdindikation: 40-60 cm). Nivå 2. Jag rider bana på väl skolade hästar (höjdindikation: 60-80 cm). Nivå 3. Jag rider bana på de flesta typer av ridskolehästar i jämnt temp (höjdindikation: 80-100 cm). Nivå 4. Jag har stora vana av banhoppning och hoppar alla typer av hinder i bantempo (höjdindikation: 80-100 cm). Föregående sida ...Sida 2 av 38... Nästa sida


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen