Weekendresa till Strömsholm 1-2SEP

Weekendkurs Stora Ekeby, Strömsholm 1-2SEP

Följ med på en weekendresa till Strömsholm – ridsportens Mecka!

ARK anordnar för för första gången en weekendkurs innehållande 4 ridpass, boende på Thottska Villan samt guidad visning av Ridskolan Strömsholm.

Thottska Villan ligger i hjärtat av Strömsholm och är idag en exklusiv övernattningsmöjlighet för såväl ryttare som affärsmänniskor som privata gäster.

Ridskolan Strömsholm drevs av armén under 100år (1868-1968) men när hästarna försvann från försvaret lades ridskolan ned. Än idag grundutbildar Ridskolan Strömsholm Beridna Högvaktens hästar. På anläggningen finns numera olika skolformer genom grundskola (gymnasier), Hästsportens Folkhögskola och hippologprogram.

Vi ARK’are får nöja oss med att besöka Ridskolan Strömsholm och inspireras medan ridningen sker på närbelägna Stora Ekeby gård (några minuters bilväg därifrån).

Där har vi fått kontakt med ridskolechefen Cecilia Esseen som är mycket positiv och tillmötesgående. Stora Ekeby har ett 20-tal hästar, ridhus och uteridbana. Även möjlighet till uteritt finns.

Upplägget är 2 ridpass på lördagen samt 2 ridpass på söndagen. Alla kunskapsnivåer är välkomna, dressyr- eller hoppryttare och Stora Ekeby delar in oss i grupper utifrån kunskapsnivå och inriktning/önskemål.

Pris: 3000kr/pers

I priset ingår:

·         Boende i Thottska Villan inkl. frukost

·         Guidad visning av Ridskolan Strömsholm

·         Weekendkurs Stora Ekeby Ridskola (4 ridpass)

För mer information och anmälan: kontakta Kerstin Källenius via mejl kkallenius@yahoo.com

Observera att anmälan är bindande. Anmälningsavgiften skall vara inbetald på ARK:s PG 85 84 03-9  senast sönd 10JUN

OBS! För att få delta i ARK:s aktiviteter måste du vara medlem i ARK