Westernridning den 25 november

Söndagen den 25 november är det dags för årets sista Westernridning på Long Valley!

Utbildningen är inriktad på ”Reining” vilket kan liknas vid westernridningens dressyr.  Vi får galoppera ”utan” skänklar eller tyglar, snurra runt ”på en femöring”, tvärnita från galopp mm.

Vi håller till på Long Valley Ranch utanför Nykvarn. Long Valley Ranch arbetar med avel, tävling och utbildning. De har ingen traditionell ridskoleverksamhet utan utbildning sker vanligtvis på egen häst. Hästarna vi rider är mycket välutbildade och används i någon form av tävlingsverksamhet. De är privata eller stallets egna.

Vi rider två ridpass á 1-2 timmar. Tiden beror på om vi rider alla 6  samtidigt eller delar upp oss i två grupper. Anpassning och uppdelning görs med hänsyn till vår erfarenhet, tex om ni varit där tidigare.

Long valley är beläget mellan Nykvarn och Läggesta/Mariefred, ca 20 min bilresa från Södertälje. Samåkning ordnas om så önskas.

Mer info om Long Valley: www.longvalley.se

Instruktör: Julia Ögren

Kurspris: 1500:-/person inkl. lunch, frukostmacka, kaffe Antalet deltagare är begränsat till 6.

Program

10.00 Samling, kaffe & smörgås, information, hästar 11.00 Ridpass 1 13.00 Lunch 14.00 Ridpass 2 16.00 Avslutningsfika.

Sista anmälningsdag:  21 oktober.

Anmäl er till:  gunnar@tornmalm.com

Betala först efter att jag bekräftat plats. Anmälan är bindande!

Välkomna! / Gunnar

Nedan finner ni lite information från Henrik Steiner på Longvalley (ägare) samt vad Katarina skrev på ARKs hemisida efter sitt besök där i mars.

Information från Henrik på Longvalley:

LONG VALLEY REINING EQUITATION

På Long Valley Ranch sker Internationell uppfödning och utbildning av Quarter & Paint hästar ämnade för Reining.

Reining är en dressyr gren inom westernridning, just nu en av världens snabbast växande ridsport grenar.

Reining är en internationell ridsport gren upptagen i FEI, idag attraheras flertalet ryttare från Dressyr, Hoppning till denna ridsport gren som grundar sig på extrem lyhördhet under extrem fart med extrem precision.

Bla tävlar Anky van Grunsven flerfaldig Olympisk och VM guld medaljör inom Dressyr i Reining.

På Long Valley erbjuder vi möjligheten att träna Reining löpande på  hästar som tävlats eller fortfarande tävlas, vi tar även emot ryttare för möjligheten att prova Reining under en dag eller helg.

Verksamheten sköter idag om närmare 60 hästar med 2 tränare, Henrik Steiner och Julia Ögren.

Bifogar länk från det Italienska Derbyt:

Varmt välkomna,

Henrik

Detta skrev Katarina på ARK:s hemsidan efter besöket på Longvalley den 27 mars:

6 ARK:are var där i söndags och hade det supertrevligt!

Long Valley Ranch - en vacker gård nära Nykvarn som stoltserade med ca 63 hästar i allt från träning och tävlingsverksamhet till egen uppfödning och unghästträning.

När vi anlände till saloonen doftade det av nybakat bröd och fick under frukosten en genomgång av vad Reining är, hur gården fungerar och vad vi kunde förvänta oss av dagen.

Julia, vår duktiga instuktör, la mycket krut på att visa oss de mest elementära delarna av hanteringen av hästen och vilka hjälper vi skulle och inte skulle använda. Enkelt uttryckt kan man säga - glöm det du kan om traditionell ridning och börja om!

- Släpp tyglarna, använd dina sitthjälper och endast vägled din häst genom små rörelser mot halsen med tygeln(neckreining) ...... enkelt, eller hur!

Ridpass 1  - fokus på att bara svänga, byta tempo och stanna. Försöka hitta en kontakt med sin häst så att den slappnade av och förstår hjälperna

(inte enkelt men vilken känsla det gav dom få gånger det lyckades)

Tillbaka till saloonen för en härlig lasagne och massor med snack om ridningen som vi nog alla upplevde svår.

Ridpass 2 - nu var det dags för allvaret! Spin och sliding stop.

Gårdsägare Henrik gav oss en fenomenal demonstation när han på sin häst visade vikten av lydnad och samspel genom att ta av tränset och genomföra en reining uppvisning.

Bara för oss att göra detsamma..... men vi behöll tränsen på.

Till fikat (mera hemlagat :-) konstaterade vi alla att det varit en riktigt bra dag. Ett mycket bra arrangemang av både Gunnar från ARK och Julia och Henrik från Long Valley. Tack för det!

Detta gav mersmak och vi säger GRATTIS till er som anmält er till 21 april! Mer bilder från vårt äventyr ligger i galleriet och vill du läsa mer om ranchen så är adressen: www.longvalley.se Tack för ordet Katarina