Rävjakt på Flower Hill, Irland

RÄVJAKT, FLOWER HILL IRLAND  11-13 oktober 2013

Jakt och Äventyrssektionen arrangerar tillsammans med Häst & Sportresor en rävjakts weekend på  Flower Hill. Jaktsäsongen på Irland börjar i oktober och pågår vanligtvis mars ut.  Vi har efterfrågat en weekend passande för ryttare som har liten eller ingen tidigare erfarenhet av rävjakt.

Två rävjakter ingår, en under lördagen som rids på Flower Hills mark och en under söndagensom genomförs på ett  närbeläget jaktcenter.  Vi har bokat tre riddagar, en träningsdag (fredag) och två jaktdagar (lördag & söndag). Tanken är att vi anländer torsdag eftermiddag/kväll och avreser måndag morgon. För de som ankommer tidigt på torsdagseftermiddagen så går det bra att rida en” liten uppvärmningsridning” (ingår i priset). Det finns också möjlighet att ankomma fredag kväll och enbart delta i de två jakterna.

För att få delta i söndagsjakten måste deltagarna betala en ”cap-fee” på €100 direkt till arrangören på plats vilken inte ingår i priset nedan (gäller bara söndagen!).

I priset ingår boende på Flower Hill i självhushåll. Vi slipper tänka på matlagning under lördagskvällen för då bjuder Flower Hill på jaktmiddag.

Boendet är inte av högsta klass, byggnaden ”Herrgårdsstil med anor från andra halvan av 1800 talet” har haft sina glans dagar, men jaktstämningen sitter i väggarna.  För er som känner till Flower Hill så vill vi informera om att vi har tillgång till det stora ”moderna köket”. Om någon önskar bo modernare så går det bra att boka Bed & Breakfast i Portumna mot tilllägg, vilket innebär att man har gångavstånd till restauranger men man har ca 15 min bilresa till ridcentret, jaktmiddagen och "eftersnacket".

För mer info om Flower Hill:  www.flowerhill.net eller www.hastsportresor.se

För er som vill veta mer om  ”Irish Fox Hunting” så finner en hel del på Flower Hills hemsida och på YouTube.

RESPLAN
10/10 Ankomst torsdag eftermiddag  En timmes ridning vid tidig ankomst (senast 15.00!)
11/10 Träning på terrängbanan
12/10 Jakt på Flowerhill +  jaktmiddag (ingår i priset)
13/10 Jakt med någon lokal jaktklubb (förmodligen Roscommon. 100 EUR/person i cap fee betalas på plats av var och en direkt till klubben.)
14/10 Avresa.

PRIS
4700kr  boende på Flower Hill med självhushåll (4 nätter)
3600kr boende på Flower Hill med självhushåll (3 nätter, ankomst fredag kväll)

B&B. Tillägg för boende på B&B i Portumna ca 200kr/natt; enkelrumstillägg B&B ca 125kr/natt (Obs, B&B priserna är cirkapriser baserade på tidigare prisuppgifter!)

ÖVRIGA KOSTNADER
Flyg till Dubblin.
SAS, Aerlingus, Ryanair mfl. ca 1200kr – 2500 tor ”dagspris”.  Marktransport. Delad hyrbil (3pers.) uppskattas till 700kr/person. Det finns möjlighet att åka buss Dublin fpl-ridcentret tor för ca 250kr. Ni ansvarar själva för resan till Flower Hill men samåkning ordnas efter bästa förmåga. Bilresa ca 2 ½ timme (20 mil, i huvudsak på motorväg)  till ridcentret

ANMÄLAN:
Anmäl er till:  gunnar@tornmalm.com

Ange: namn, adress, telefonnummer, mailadress och  ev önskemål.
ARK gör anmälan hos Häst&Sportresor. H&SR tar därefter över, kontaktar er och ni betalar anmälningsvgift/slutbetalning till dem. Anmälningsavgiften är 1000 kr/pers. Flyg bokar ni själva! Antalet deltagare är begränsat till 10. OBS, boka inga biljetter förrän jag bekräftat plats!

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR DEN 20 FEBRUARI!

MER INFORMATION
Önskar ni mer info, skicka ett mail till gunnar@tornmalm.com eller ring Gunnar! 070-7683017.

/Jakt och Äventyrssektionen