Hoppträningen hos Fredrik Knutsson 6 april

Lektionerna kändes som privatlektioner då vi var endast fyra adepter.
På förmiddagen fick vi bl a både trava och galoppera på långa tyglar som skulle hållas i brygga för att säkerställa att vi hade samma tryck i båda tyglarna.
Först på volt då vi fick hålla in och ha kontroll genom att dra in de långa tyglarna mot magen, därefter ut på långsidan och lägga fram tyglarna mot öronen och låta kusen få trava resp galoppera fritt.
Sedan travbommar med ett litet hinder i slutändan där vi även där skulle ha lösa tyglar och inte bry oss om hästen vägrade hoppa. Efter det lite studsövningar.

Lunch som vanligt på Kapten Blå i Sigtuna som har helt fantastiskt god mat.

På eftermiddan lite kontoll- och vägvalshoppövningar på låga hinder (högst 70-80).

Vi som var där: Anna Selling, Ann-Britt Andersson, Mats Frisk, Per Hedenmark (som höll i pennan och fotade).
Renée Sollenberg som ARKs hoppansvarige hade bokat hoppkursen. Bilder kan ni se på "Galleriet".
Det finns dels en gruppbild på första översiktssidan. På fliken "Hoppsektionen/Fredrik Knuttson" kan ni se fler bilder.