Inbjudan till Hubertusjakt, Karpno Polen 3-6 okt

Vi har 12 plaser att tillgå så det är först till kvarn som gäller!

Från 3 – 6 oktober
Vi böjar med att flyga till Berlin (ca 1000 Kr) och hyr sedan bilar till Karpno som ligger i norra Polen och i närheten av ARKs f d jaktställe/stora hingstdepå Lobez. Vi bor på ett vackert pensionat med helpension.
Läs Anna Lönns artikel i Lilla ARKets januarinummer och se bilder från Karpno i bildgalleriet på hemsidan.

Det blir två ridpass per dag förutom lördag som är vikt för Hubertusjakten.
Onsdag och måndag är resdagar.
Angående själva jakten i Karpno sker både terränghoppningen och jakten på ett stort böljande fält. Inför en förväntansfull publik galopperar vi först i full fart över ett antal små buskhinder innan "räven" dyker upp på banan i form av en snabb polsk ryttare med rävsvansen fäst på axeln.

I fjol tog Anna Lönn svansen på Mercedes. 2011 lyckades Magnus Hedenmark rycka svansen efter en lång jakt på en lurig och snabb "räv". Efter jakten blir det "after hunt" med bl a helstekt gris och vodka och är tillika en stor fest för grannar och grannbyar. Detta är ju en mycket gammal tradition som Polackerna ser fram emot.

Kostnad? 2011 lyckades jag komma undan med c:a 5000 skr för alltihop och då var jag där en hel vecka.

Karpno är dock ingen hingstdepå utan har sporthästar och många är Angloaraber (korsning mellan araber och engelska fullblod).

Anmälan sker genom att mejla till perhedenmark.hedenmark2@gmail.com och betala 1000 skr i anmälningsavgift senast första september till ARK´s pg 85 84 03-9. Betala först när du fått besked att du kommit med.
Anmälan är bindande.
Du måste även ha betalat in medlemsavgiften 295 skr för 2013.

Resan till Karpno arrangeras av ARKarna Per Hedenmark, Anna Lönn och Katarina Szmyt som bor i Warshawa.