Rävjaktsweekend på Irland

Den 23-27 Oktober

Jakt och Äventyrssektionen arrangerar tillsammans med Häst & Sportresor en rävjaktshelg på Irland med Flower Hill som utgångspunkt.

Detta blir ARKs tredje rävjaktsresa på kort tid; okt 2013, feb  2014 och nu okt 2014.

Jaktsäsongen på Irland börjar i oktober och slutar någon gång i  mars.
Normalt kör den förening som arrangerar våra jakter ”Roscommon Hunt” en jakt per helg.
MEN, om vi kommer minst 8 från ARK så arrangerar de en jakt också under lördagen. Två jakter är bra då sannolikheten för EN jakt i strålande solsken ökar. ARK har bokat alla platser på Flower Hill helgen 23-27 okt, dvs 12 ridplatser med övernattning. Antalet ryttare som deltar på en jakt är normalt 25-50.

Vi vill påpeka att det är riktiga rävar vi jagar, även om vi i praktiken endast följer deras spår och låter dem vara när de går i gryt.
Rävjakt till fots eller till häst är en stor ”sport” på Irland och har de senaste åren ökat i omfattning.
Förr hade man grythundar som på ett eller annat sätt fick upp räven, idag är detta moment borta. Man driver med ”hounds” vilka är relativt stora och klumpiga hundar. Om man har några betänkligheter med att vi jagar rävar så ska man inte delta.

TID
23-27 oktober 2014

RESPLAN
Torsdag (23/10)   Ankomst eftermiddag, 1 uppvärmningsridpass ca 1 timme
Fredag   2 träningspass á  1,5 tim
Lördag   Rävjakt
Söndag  Rävjakt + en rävjaktsmiddag med Oliver
Måndag (27/10)   Hemresa

PRIS
Pris för jaktweekend inkl 2 jakter och en rävjaktsmiddag är 6100kr + Cap Fee 100EUR/jakt
Totalt ca: 7900kr. I priset ingår boende på Flower Hill i självhushåll (vi har tillgång till det stora köket).
Övernattning på Flower Hill i flerbäddsrum (2 pers/rum)
För mer info om Flower Hill:
www.flowerhill.net eller www.hastsportresor.se

ARK-KRAV
För att få delta ska man tidigare ha ridit på Flower Hill eller erfarenhet av rävjakt eller något liknande. Frågor, kontakta Gunnar  070-7683017.

ÖVRIGA KOSTNADER
Flyg till Dubblin. SAS, Aerlingus, Ryanair mfl. ca 800kr – 1600 tor ”dagspris”. SAS, vilka har bäst tidtabell, brukar hamna runt 12-1400kr om man är ute i god tid.  Marktransport. Delad hyrbil (3pers.) uppskattas till 700kr/person. Det finns möjlighet att åka buss Dublin fpl-ridcentret tor för ca 250kr. Ni ansvarar själva för resan till Flower Hill men samåkning Dubblin fpl - Flower Hill ordnas efter bästa förmåga. Bilresan till FH tar ca 2 ½ timme (20 mil, i huvudsak på motorväg).

ANMÄLAN
Anmäl er till:  gunnar@tornmalm.com  (inte till Häst&Sportresor!)
Ange: namn, adress, telefonnummer, mailadress och  ev önskemål. ARK gör anmälan hos Häst&Sportresor. H&SR tar därefter över, kontaktar er och ni betalar anmälningsvgift/slutbetalning till dem. Anmälningsavgiften är 1000 kr/pers. Flyg bokar ni själva! Antalet deltagare är begränsat till 12.

BOKA INGA BILJETTER FÖRRÄN ARK BEKRÄFTAT PLATS!

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR DEN 9 APRIL! (är det färre än 8 anmälda den 9 april så ställer ARK in resan)

MER INFORMATION
Önskar ni mer info, skicka ett mail till gunnar@tornmalm.com eller ring Gunnar! 070-7683017.

/Jakt och Äventyrssektionen

Denna aktivitet erbjuds endast ARK medlemmar! Information om medlemskap hittar du på ARKs hemsida   www.akademiskaridklubben.se