Weekendkurs Stora Ekeby, Strömsholm 5-7SEP

Välkomna till Stora Ekeby där vi denna gång både får njuta av uteritt och träna dressyr!

Vi rider på Stora Ekebys hästar och har suveräna ridläraren Cicki Sibbern (utsedd till Årets ridlärare 2013), men får möjlighet att rida på Strömsholms anläggning!

Innehållet på kursen bestämmer vi själva utifrån vilka som anmäler sig (dressyr/markarbete/teori etc). Skulle någon vilja träna hoppning ett pass går nog det också att ordna.

Ungefärligt upplägg:

Fredag 5/9

Kl. 1600-       Anländer Stora Ekeby Ridklubb

Introduktion, utdelning och provridning av hästar. Därefter gemensam ritt till Strömsholm (ca 1 dryg timmes ridtur). Efter uppstallning och ompyssling av hästar (samt hämtat bilarna på Stora Ekeby) är det dags för incheckning på Strömsholms Vandrarhem (www.stromsholmsvandrarhem.com). Boende två och två i dubbelrum inkl. frukost, lakan och städning.

Lördag 6/9

Kl. 0800-       Ridning i två pass i större eller mindre grupper. Teorilektion där även möjlighet ges för mera personliga frågeställningar om den egna ridningen.

Skötsel inkl. mockning och fordring av den egna disponerade kurshästen ingår i kursen. Ca 17.30 avslutas dagen med häst och stallvård.

Söndag 7/9

Kl. 0800-       Under förmiddagen genomförs 1 ridpass i mindre grupper. Efter lunch vänder färden åter mot Stora Ekeby med en avslutande härlig uteritt tillsammans.

Avslut ca 14.30

OBS! Lunch samt middag ingår ej i kursavgiften. Vi kan varmt rekommendera närliggande restauranger på och i närheten av Strömsholm (Jazzens Museum, Markan, Gula Hästen, Maistro, Westerqvarn, Kolbäcks Gästis)

Pris: 3 550kr inkl. boende i dubbelrum (inkl. frukost/lakan/städning)

Priset är beräknat på 10 deltagare, blir vi färre regleras priset)