Dressyrhelg i Portugal den 4/5-7/5- 2017

Endast 45 minuters. bilresa från Lissabon välkomnas du av Fransisco och Maria. Här bedrivs avel av lusitanos i liten skala. Ridstilen är klassisk dressyr. Normalt rider du på tränsbett i början och övergår senare i veckan till kandar. Du bor trevligt på gården och oftast intas de goda måltiderna under vinrankorna på terrassen. Mellan ridpassen är det skönt att slappa vid poolen.

Din värd och tränare Fransisco har fött upp och utbildat hästar i 30 år. Hans fokus är på klassisk dressyr och att hästarna ska ridas med lätta hjälper. Han har ett utmärkt öga för att se exakt vad ryttaren behöver träna på och många tycker att de utvecklas mer här på en vecka än på flera år hemma. Han tar med glädje emot alla nivåer av ryttare som vill vidareutveckla sin dressyr från lätt klass upp till Grand Prix och han åker själv runt i världen och håller clinics (har även varit i Sverige).

Här slutar inte lektionen vid ridbanan utan fortsätter vid middagsbordet eller vid poolkanten. Fransisco kan ägna hur mycket tid som helst på att förklara dina eventuella frågetecken, och hans högsta önskan är att få dig att rida mer och mer med hjärtat och mindre med hjärnan.

Fransisco håller alla lektioner själv och det är oftast privatlektioner (max 2 ryttare). Här finns alla ingredienser för att du ska ha det bra samt utvecklas som ryttare.

Du bor i en egen del av huset i dubbel- eller enkelrum. Det finns fyra rum med eget badrum (ett av dem har badrummet utanför rummet), ett sällskapsrum och pool (alltid öppen).

Alla måltider intas i matsalen eller ute på terrassen under vinrankorna. Både lunch och middag består av trerättersmåltider som tillagas av familjens duktiga kokerska. Hon har arbetat hos familjen i många år och hennes specialitet är bland andra goda hembakade kakor. Du kommer att bli bortskämd med smakrik vällagad portugisisk husmanskost som serveras med gott portugisiskt vin.

Fransisco sitter gärna med och delar med sig av sina kunskaper och diskuterar dagens ridpass. Här har du all chans i världen att få ytterligare tips om vad du ska tänka på gällande din ridning. Är du trött i kroppen så går det bra att beställa massage.

Under tre dagar får du sex lektioner på de fina hästarna. Det kommer bli en kick för din fortsatta träning hemma. Du rider din första lektion på eftermiddagen på ankomstdagen. Under fredag och lördag två lektioner per dag. Om du vill kan du byta ut lektioner mot att arbeta hästen för hand (tömkörning, longering). På söndagen rider du en sista givande lektion innan det är dags för avfärd vid lunchtid.

Datum: den 4/5-7/5- 2017

Pris: 6100 kr inkl mat, logi och ridning. Resan tillkommer.

Denna aktivitet är ett samarbete med Horsexplore, vill du läsa mer så finns det information på http://www.horsexplore.se

Vid eventuella frågor kontakta Helena Önneberg mobil 070 521 39 48 eller Zusan Svahn 0739842019

Först till kvarn: Anmäl ditt intresse till zusan.svahn@me.com