Möt våren i Portugal

Portugal, Avis - Dressyr och Working Equitation

Du kan välja mellan utvecklande lektioner i klassisk dressyr eller den snabbt kommande disciplinen working equitation (en numera godkänd gren hos svenska ridsportförbundet) eller varför inte byta ut någon lektion mot en härlig uteritt på de stora ägorna. Här tar man bara emot ett fåtal gäster för att din ridning ska kunna skräddarsys efter dina önskemål. Alla hästar som används till lektioner är högt utbildade lusitanos med lugnt och bra psyke.

Här har du möjligheten att träna på och utföra avancerade rörelser såsom piaff, passage, galoppombyten och piruetter. Du kan även träna på en hel working equitation bana. Hit är alla ryttare välkomna oavsett tidigare disciplin, nivå eller ambitioner!

Gillar du vacker, rofylld, traditionell miljö med välutbildade läromästare är detta perfekt för dig.

Pris: 5600 kr 4 nätter, 3 dagars ridning (6 lektioner), helpension, vin till lunch och middag.

Flyg: ingår inte

Ankomst-/avresedag: Weekend: Ankomst torsdag eftermiddag/kväll före kl. 22.00 för att få middag, avresa måndag efter frukost.

Denna aktivitet är ett samarbete med Horsexplore, vill du läsa mer så finns det information på http://www.horsexplore.se/portugal-avis

Välkomna med er anmälan till Avis! Först till kvarn endast fem platser!

Bokning och eventuella frågor om avresa den 11-15/4 till Helena Önneberg

e-post: helena@onneberg.com mobil: 070 521 39 48

Portugal, Golega - Dressyr och Hoppning

Du kanske har hört talas om Golega som en gång per år förvandlas från en lugn liten trevlig by till en by där det pågår en hästfest med hundratals hästar, ryttare i traditionella kostymer, musik, dans och gott om vin.  Drygt fyra mil härifrån har ett litet hästcenter öppnat sina dörrar för oss.

Här finns det lusitanos utbildade upp till Grand Prix rörelser och holländska halvblod (KWPN) som tävlar upp till 115 cm i hoppning. Du rider dressyr på lustans och hoppar på holländska halvblod. Här kan du välja mellan dressyr, hoppning och ett allroundprogram med båda discipliner.

Mellan ridpassen kan du koppla av vid poolen eller vara koppla av. Maten är av rikligt hög kvalitet så du kommer lämna matbordet nöjd.

I Dressyr kommer träningen att läggas upp efter dina ridförkunskaper och dina önskemål, normalt tränar du sits och grunder och lösgörande rörelser såsom öppna, sluta, skänkelvikning etc. Och beroende på hur det går finns det möjlighet att träna mer avancerade rörelser såsom galoppslutor, piruett och galoppombyten. Undervisningen är 2 personer per lektion.

I Hoppning.  Din träning kommer att läggas upp efter dina förkunskaper och önskemål. Det blir markarbete med bomövningar och låga hinder för att sen succesivt öka svårighetsgraden med flera hinder, relaterade avstånd och serier. För att avslutningsvis hoppa en bana på lämplig höjd.

I Allround. Vill du både rida dressyr och hoppning väljer du detta program.

Om du vill få ut mesta möjliga av din vistelse går det att mot ett tillägg boka enbart privatlektioner.

Pris: 6800 kr 3 nätter, 3 dagars ridning (5 lektioner), Priset är för halvpension så du väljer själv om du vill äta lunch eller middag du bjuds alltid på vin till maten.

Flyg: ingår inte

Ankomst-/avresedag: Weekend: Ankomst torsdag, senast kl. 15.00 för att hinna rida första lektionen. Avresa söndag efter frukost. Det ingår 5 lektioner på weekendprogrammet. Kommer du på kvällen under torsdagen kan du få rida sista lektionen på söndag morgon istället.

Välkomna med er anmälan till Golega! Först till kvarn endast fem platser!

Bokning och eventuella frågor om avresa den 19-22/4 till Zusan Svahn

e-post: zusan.svahn@me.com mobil: 073 984 2019

Denna aktivitet erbjuds endast ARK-medlemmar! Information om medlemskap hittar du på hemsidan www.akademiskaridklubben.se

Dessa resor är ett samarbete med Horsexplore. Du hittar mer information på https://www.horsexplore.se/dressyr