Vildmarsäventyr hos Rikard Öhmans ”Udda Äventyr” 13-15 sept 2019

När vi anländer till Rikards hästgård får vi frulle och tilldelas var sin häst och westersadel. Vi utrustas med cowboyhatt, longchaps, fotlång oljerock, canvassäck som knyts bakom sadeln, två par sadelväskor (ett par större bakom sadeln ochett par mindre som läggs framför sadeln) samt en beckmugg för kokkaffet som serveras efter luncherna som sker över öppen eld ute i vildmarken. I canvassäcken stoppar du ombyte, förstärkningsplagg och handduk. I sadeläskorna stoppar du tandborste, tandkräm, duschtvål, toapapper, fickkniv samt ev fickplunta. När vi kommer till nattlägret (efter en heldagstur) tar vi först o främst hand om våra springare inkl utfodring. Därefter blir det "afterride" med diverse dryck och tilltugg. Efter det blir det bastubad i den vedeldade bastun. Först därefter börjar "mästerkocken" Rikard med att fixa med middagen som t ex kan bli en välkryddad chiligryta. Rikard är duktig på att göra gott krubb! I o m att Rikard lägger ner mycket omsorg kring maten brukar middagen severas först vid ca 23-tiden. Vi övernattar i en gemensam storstuga med våningssängar längs väggarna med en kamin i mitten. Vi sover på otroligt sköna och varma renfällar med ullfiltar som täcke. Det brukar även finnas sovsäckar för de som föredrar det. Nästa dag blir det sovmorgon innan frullen. Ev kan det bli lite "natural horseman" ridövningar typ WE-övningar innan vi rider iväg på en ny dags vildmarksäventyr.