HOPPKURS HOS LOTTA KNUTSSON

Nivå på kursen är nivå 3, dvs. ”Jag rider bana på de flesta typer av ridskolehästar i jämnt temp (höjdindikation: 80-100 cm)”. Det innebär inte att man alltid hoppar den höjden men övningarna och instruktionerna kan vara (roligt) tekniska vilket gör att man bör ha viss erfarenhet för att kunna tillgodogöra sig (se mer om nivåerna nedan).

TIDER

Tider 8/12: Samling 09.15, i sadeln 10.00. Andra passet 13.30. Tider 9/12: Samling 09.45, i sadeln 10.30. Andra passet 13.30.

PRIS

900 kronor per dag inklusive lunch.

ANMÄLAN OCH BETALNING

Välkommen med din anmälan till jennymunkelt@yahoo.se. Observera att anmälan är bindande. Avgiften betalas in på ARK:s PG 85 84 03-9 när du har fått din plats bekräftad. Ange namn och kurs när du betalar.

Denna aktivitet erbjuds endast ARK-medlemmar. Information om hur du blir medlem hittar du på hemsidan www.akademiskaridklubben.se. Varmt välkommen som medlem!

OM LOTTA

Lotta har ett gediget hästkunnande och har tävlat upp till svår hoppning och Sankt George dressyr. Lotta har utbildat elever och hästar t.o.m. svår hoppning. På kursen rider vi hennes hopphästar.

HOPPNIVÅER

Nivå 1. Jag hoppar gärna men har ingen eller liten erfarenhet av att hoppa bana (höjdindikation: 40-60 cm).

Nivå 2. Jag rider bana på väl skolade hästar (höjdindikation: 60-80 cm).

Nivå 3. Jag rider bana på de flesta typer av ridskolehästar i jämnt temp (höjdindikation: 80-100 cm).

Nivå 4. Jag har stor vana av banhoppning och hoppar alla typer av hinder i bantempo (höjdindikation: 80-100 cm).