Akademiska Ridklubben Stockholm

ROLIGARE TILL HÄST©
Bli medlem nyhetsbrev Kommande aktiviteter Facebook

 »  Hem

 »  Aktiviteter
      Kommande
      Aktivtetsvård
      Genomförda

 »  Medlemsinformation
      Ridgrupper
      Medlemsförmåner
      Sektioner
      Rätt försäkrad

 »  För medlemmar
    inloggning krävs       Bildgalleriet
      Lilla ARK'et

 »  Kontakta oss

 »  Länkar

 »  Nyhetsarkiv »  Om ARK
      Historia
      Stadgar

 »  Admin


« Tillbaka

Äntligen har vi möjlighet att åter igen erbjuda:

ARK har fått fyra åtråvärda platser på Färingsö Ridskolas intensivkurs för vuxna nybörjare den 4-6 januari. Färingsö Ridskola ligger i Stenhamra på Färingsö och du kan ta dig dit antingen med egen bil eller med buss. Stallet är ”bara” ridskola dvs inga privathästar och satsar stort på sina lektionsryttare. Många är t ex ute och tävlar i hoppning på ridskolans hästar med mycket goda resultat.

Kursen är för dig som aldrig ridit förut och för dig som vill börja om på nytt. Du kommer att sitta till häst i cirka sju timmar, fördelat på fem ridpass. Kursen ger en god inblick i ridningens grunder. Vi har teori i anslutning till varje ridpass. Oftast hinner man prova på allt från skritt, trav och galopp till att hoppa ett litet hinder och rida ut. Att rykta, kratsa hovar, sadla och tränsa får du öva i stallet. Intensivkursen startar tisdag eftermiddag med ett tre timmars pass. Under onsdag och torsdag pågår kursen mellan kl 9.30 och 16.30. Lunch kan du ta med eller handla i Stenhamra.

Henrik, en av ARKs medlemmar som gick kursen i augusti sa så här:
Det var en mycket bra kurs och jag skulle nog rekommendera den till alla som inte förstått vad ridning innebär. Kontakten som man får med hästen är en ny erfarenhet som jag inte fått förr. Lärarna, Hanne och Anita var mycket bra och visade allt som vi behövde veta och lite till.

Pris: 1 980 kr varav anmälningsavgiften är 800 kr och inbetalas på ARKs pg
85 84 03-9. Ange namn, telefonnummer och ”Nybörjarkurs 2” senast den 20 december 2010. Slutbetalning, 1 180 kr, erläggs senast en vecka före kursstart dvs 27 december.

Anmälan: sker snarast möjligt dock senast 20 december till Ebba Lonaeus,
070-699 65 64 eller ebba@lonaeus.se. Först till kvarn… Anmälan blir definitiv först när anmälningsavgift erlagts. Den är också bindande.

Du behöver inte springa och köpa ridbyxor och stövlar och allt sådant – ett par stadiga skor med lite klack (vinterkängorna kanske?) och byxor utan alltför grova sömmar på insidan av benen räcker bra. Ridhjälm kan man låna på ridskolan.

Länk till ridskolans hemsida: faringsoridskola.se


» Se fler nyheter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen