Akademiska Ridklubben Stockholm

ROLIGARE TILL HÄST©
Bli medlem nyhetsbrev Kommande aktiviteter Facebook

 »  Hem

 »  Aktiviteter
      Kommande
      Aktivtetsvård
      Genomförda

 »  Medlemsinformation
      Ridgrupper
      Medlemsförmåner
      Sektioner
      Rätt försäkrad

 »  För medlemmar
    inloggning krävs       Bildgalleriet
      Lilla ARK'et

 »  Kontakta oss

 »  Länkar

 »  Nyhetsarkiv »  Om ARK
      Historia
      Stadgar

 »  Admin


« Tillbaka

Kentaturen - om interaktion...

Att med rösten styra sex hingstar i en trång manege, att med gummiskrapan hitta hästens mest känsliga punkt och att efter år av depression återkomma till livet genom att åka efter en guppande ardennerrumpa – detta är bara några bilder av det mångfacetterade kunskapsfältet mellan människa och häst som undersöks i antologin Kentauren. Om interaktion mellan häst och människa. 

Den här boken beskriver och analyserar den praktiska kunskapen mellan häst och människa i ett humanistiskt och tolkande perspektiv. I de olika bidragen får vi möta ridärarens, filosofens, idéhistorikerns, mimarens, etnobiologens, hästdressörens och terapeutens berättelser om vad det är som händer i interaktionen mellan häst och människa och hur denna kan begreppsliggöras. 

På releasen presenteras och diskuteras antologin av redaktörerna och författarna Jonna Bornemark (filosof) och Ulla Ekström von Essen (idéhistoriker) samt medförfattarna Petra Andersson (filosof) och Mari Zetterqvist Blokhuis (ridlärare vid Strömsholm)

Boken utgör den fjärde volymen i serien Studies in Practical Knowledge som ges ut av Centrum för praktisk kunskap vid Södertörns högskola.  

Mer information kan du få genom att maila ulla.ekstrom.von.essen@sh.se eller jonna.bornemark@sh.se

» Se fler nyheter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen