ARK anordnar ridgrupper på ridskolor i Stockholmstrakten för enbart ARK:are. Målet är att se till att vi får tillgång till bra ridskoleridning både vad gäller hästar och instruktörer under trivsamma former.

Vill du börja rida i någon av våra grupper, se under respektive ridskola nedan. Har du några frågor eller funderar du på att starta en ny ridgrupp, kontakta gruppledarsamordnare Peder Christerson, 070-934 95 93.

De olika ridgrupperna är indelade i nivåer, se längst ner. Dessa är bara riktlinjer. Ta gärna kontakt med gruppledaren för den grupp du är intresserad av för att få aktuell information.

Djursholms Ridskola
Måndag kl. 21.00 på nivå V. Fika var 14:e dag.
Nya reserver är alltid välkomna.
Gruppledare Anne Jekell, 070-673 66 42

Äppelvikens Ridskola, Bromma
Onsdag kl. 20.30 på nivå V.
Nya reserver är alltid välkomna.
Gruppledare Britt-Marie Hedström Persson, 073-029 23 23

Rida reserv

Det är ofta kö till våra grupper. En utmärkt möjlighet är att rida reserv. Du rider kanske inte varje gång, men blir tillfrågad så fort någon i gruppen inte kan rida. Ett perfekt utbyte och ett sätt att så småningom få plats som ordinarie gruppryttare. Passar även dig som vet att du inte kan rida regelbundet.

Nivåer

Nivå I. Nybörjare första året. Mål: ridborgarmärket.

Nivå II. Klarar att styra sin häst från de övriga. Dressyr: klarar enkelt dressyrprogram i skritt och lättridning i trav.

Hopp: trava över tre bomserier (motsvarar: ryttarmärket 1)

Nivå III. Dressyr: klarar L:C program (nedsittning inkl. stora volter, variera tempo i trav och galopp).
Hopp: banhoppning 70 cm (motsvarar: ryttarmärket 1)

Nivå IV. Dressyr: klarar dressyrprogram L:B 1, rider vanligen hästen i form vid gruppridning, skänkelvikning, ryggning och framdelsvändning.
Hopp: banhoppning 1 m (motsvarar: ryttarmärket i brons)

Nivå V. Dressyr: klarar dressyrprogram i LA:1, rider de flesta hästar i stadig form vid gruppridning. God sits och inverkan, klarar enkla skolor.
Hopp: banhoppning 1,10 m två kombinationer samt korta och långa galoppsprång (motsvarar ryttarmärket i silver)